keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Työtä ja yhteistyötä

Lomapätkän jälkeen työt ovat taas vieneet. Vaikka kuinka hyvin valmistelet asiat ennen lomaa, niin yllättäen ne kuitenkin taas eteen tulevat. Ja kun jokaiseen päivään tulee suunniteltujen lisäksi yllättäviä asioita ovista, ikkunoista ja sähköisistä välineistä.


Ensimmäisenä työpäivänä loman jälkeen sain taas kerran olla ihanan rippikouluryhmän suuressa juhlassa, konfirmaatiossa. Tiemme kohtasivat hetken ja sitten jatkamme omia teitämme Herran hallussa. Kaunis Sääksmäen kirkko, kauniit ihmiset ja kaunis liturgia: siinä on Jumalan kansan juhla.


Kun arki koitti, haastattelimme viisi nuorta kesätyötä varten. Diakoniatyö on saanut vuosia sitten ison testamenttilahjoituksen käytettäväksi vanhusten virkistystoimintaan. Jotain pientä virkistystä sieltä on vuosien varrella maksettu, mutta mitään isompaa ideaa ei ole syntynyt. Kunnes sitten tämän vuoden budjettia tehdessä välähti: palkataan nuoria parin viikon jaksolle ulkoiluttamaan vanhuksia. Nykyään tällaisia kahden viikon työhön tutustumispaikkoja on paljon ja ne ovat työuraa aloitteleville hieno mahdollisuus kokeilla ja saada vähän rahaa.


Haastateltavat nuoret olivat kaikki reippaita ja osalla oli jo kokemusta vanhusten kanssa toimimisesta. Niinpä päätimme palkata kaikki viisi kahdeksi viikoksi töihin. Ja tässä kohtaa astuu taas mukaan se niin tarpeellinen yhteistyö: nuorten työpaikat järjestyvät osana Valkeakosken kaupungin kesätyöprosessia. Kaupunki työllistää nuoria mm. ulkoiluttajiksi hoivakoteihin ja vanhusten omiin koteihin. Sääksmäen seurakunnan palkkaamat nuoret menevät Terveysaseman ja Wäinämöisen päiväkeskusten vanhusten ulkoilukavereiksi. Koko tästä hommasta tulee niin hyvä mieli: vanhukset pääsevät kesällä ulos ja nuoret saavat tuikitärkeää työkokemusta.



Yhteistyöstä eri tahojen ja yhteisöjen kanssa olen aiemminkin kirjoittanut ja tulen kirjoittamaan. Emme toimi täällä yksin, vaan yhdessä kaikkien ja yhteisön hyväksi. Ostin muuten apteekista vihreän Hyvä mieli-rintanauhan. Vastaavia olet varmasti nähnyt vaaleanpunaisena rintasyöpäasian merkeissä. Vihreä nauha on Mielenterveysliiton myymä ja varat menevät mielenterveystyöhön. Sitä haluan erityisesti kannattaa! Nauhassa lukee "Yhdessä 4ever" eli suomeksi "Yhdessä aina". Se on juuri sitä yhdessä olemista ja tekemistä, ilossa ja surussa.


Seurakunnan sisäinen yhteistyö jatkuu tänä iltana, ihan hetken kuluttua, kun me työntekijät kohtaamme luottamushenkilöiden kanssa. Saapa nähdä, minkälaista kohtaamista tuomme kaupunkiin ensi syksynä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti